tisdag 16 november 2010

Shopping Out!



Shopping out ifrån missionen!
Nu har vi lämnat Port of Djibouti för sista gången under denna mission i alla fall. Vi har redan passerat Bab el Mandeb sundet, "Tårarnas Port", och stävat in i Röda havet.Att få komma upp i Medelhavet känns nästam som att komma hem nu. Vår humanitära insats i form av pengar och kläder ifrån mässverksamhet samt personal ombord har gått till ett fattigt sjukhus i ghettot BalBalla i Djibouti.Vädret var som vanligt tropiskt varmt i detta ökenklimat och vi har klagat lite till mans över värmen. När vi ser bilder hemifrån Sverige förstår vi att vi kommer att längta tillbaka i alla fall efter värmen.Annars är det ett rätt nöjt gäng som längtar hem nu och endast fruktar passagen över Biscayabukten i novemberstorm. I dagsläget var visst våghöjden tio meter direkt in ifrån babord. Bäva!
Det jag bär med mig och som känns så himla gott är att vi eskorterat och säkrat nästan 18 ton livsmedelstransporter in till det svältande Somalia. 18 ton!

We are sailing home again...stormy waters...to be near you, to be free...

I bön för Fair Winds and Following Seas hälsar

/ Pastorn

2 kommentarer:

  1. Pastorn!

    Nu får Du räkna om - 18 ton, det är väl vad som ryms i två containrar? Mer rätt är väl 18000 ton?

    Välkommen hem efter väl förrättat värv!

    / Commander

    SvaraRadera
  2. "i form av pengar och kläder ifrån mässverksamhet"? Att mässverksamhet kan generera ett ekonomiskt överskott förstår jag. Men kläder?

    Ryktet om Biscayabukten är överdrivet. Min tro är att ni kommer att passera i bleke och dimma.

    Däremot kan Following Seas när det grundar upp i Engelska Kanalen vara otrevligt.

    Välkomna hem.

    SvaraRadera